
Malzemeler
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1.5 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kapari
Zevke göre pul biber/karabiber/kekik
1 çay bardağı kekik ve domates ile doğranmış fesleğen fesleğen
150 gr Morina filetosu
Çekirdeksiz zeytin 5 adet veya 1 çay kaşığı dövülmüş keten tohumu ( tohum olarak satın alın, havanda kendiniz dövün)
Doğranmış sarımsak, su, domates ve fesleğeni 1 tatlı kaşığı yağ ile karıştırıp orta ateşte pişirmeye bırakın. Rengi dönmeden su ve kekik ekleyin ısıyı azaltarak 3 dakika daha pişirin. Balığınızı ekledikten sonra ağzı kapalı olacak şekilde beş dakika daha pişirin. Çekirdeksiz zeytinlerinizi veya dövülmüş keten tohumunu üzerine ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)Uzman Diyetisyen Fitoterapist Deniz Goncay
Comments