top of page

15 dakikada sağlıklı balık tarifi




Malzemeler

  •     1 tatlı kaşığı zeytinyağı

  •     1.5 çay kaşığı kıyılmış sarımsak

  •     1 su bardağı su

  •     2 yemek kaşığı kapari

  •     Zevke göre pul biber/karabiber/kekik

  •     1 çay bardağı kekik ve domates ile doğranmış fesleğen fesleğen

  •     150 gr Morina filetosu

  •     Çekirdeksiz zeytin 5 adet veya 1 çay kaşığı dövülmüş keten tohumu ( tohum olarak satın alın, havanda kendiniz dövün)

Doğranmış sarımsak, su, domates ve fesleğeni 1 tatlı kaşığı yağ ile karıştırıp orta ateşte pişirmeye bırakın. Rengi dönmeden su ve kekik ekleyin ısıyı azaltarak 3 dakika daha pişirin. Balığınızı ekledikten sonra ağzı kapalı olacak şekilde beş dakika daha pişirin. Çekirdeksiz zeytinlerinizi veya dövülmüş keten tohumunu üzerine ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)Uzman Diyetisyen Fitoterapist Deniz Goncay

Comments


bottom of page